Anmälan

Vanliga frågor!

 

Hur kan jag gå med i en karategrupp?

Innan du kommer första gången måste du vara anmäld. Det gör du här och kom därefter på ett träningspass för att prova på.

 

Kan man testa på?

Absolut, nya medlemmar är välkomna att testa på i början av terminen. När ni anmäler så kommer ni automatisk att få en avisering. Detta är ingen faktura utan ni kan testa på i en vecka. Ifall ni därefter inte vill fortsätta så betalar in ingenting.


Hur ser träningsschemat ut?
Hela schemat hittar du här


Finns det nybörjatgrupp för vuxna?

Vuxna tränar tillsammans från vitt till svart. På lördagar har vi speciell teknikträning för nybörjare. Här lär vi ut grunderna medan på de andra passen gäller det att mest hänga med och bli svettig.

Kan jag börja även om terminen dragit igång ?
Ja,vi håller grupperna öppna ett tag in i terminen. Ifall du kan anmäla dig går det bra att starta.  Tänk bara på att startar du senare så kanske du inte ska gradera dig första terminen.


Hur många pass är det per vecka?
De yngre grupperna tränarett pass per vecka. De äldre har möjlighet att träna fler gånger i veckan. Ifall du tränar en annan sport kanske du inte hinner fler än ett pass i veckan. Det är helt OK. Man tränar individullet i den takt man vill.

 

Vad kostar det att vara medlem?
Alla priser och hur du betalar medlemsavgift hittar du här.

 

Vad har man på sig för kläder?

Som nybörjare tar du på dig helt vanliga träningskläder och är barfota. När du väl har börjat och bestämt dig för att detta är kul så berättar vi hur man köper karatekläder, eller "gi" som det kallas på karatespråk.


När öppnar anmälan?
Vi kan inte lova ett exakt datum, utan när schemat är klart för nästa termin så öppnas anmälan. Brukar vara strax före terminsstart

Hur fungerar det med karategrader?

Graderna eller färgen på bältet är till för att vi tränare ska veta hur mycket du har lärt dig. Beroende på hur ofta du tränar så graderad du dig kanske en-två gånger per år i början. Läs allt om grader och färger på bälten här.

I vilken lokal tränar man?

Vår dojo ligger i botten på Friskis och Svettis lokal. Ibland använder vi även deras salar högst upp i huset. Titta på ditt schema så vet du vart du ska gå.


Vilka dagar är träningen och när startar man?
På sidan med schema ser du vilka dagar och när vi startar. Men bäst information får du om du laddar ner Sportadmin appen


Är träningen i Friskis och Svettis regi?

Nej, Stenungsunds Kyokushin Karateklubb är en egen ideell förening. Vi finns i samma lokaler som Friskis och Svettis. Om du vill komplettera din karateträning med styrkepass eller yoga kan du lösa medlemsskap i Friskis och Svettis.

När ska man köpa dräkt?
Det går bra att börja träna i vanliga kläder. Varje månad håller vi sedan vår webbshop öppen för köp av dräkt. Man väljer själv när och om man vill köpa. Dock måste man ha en dräkt om man ska gradera sig och få ett nytt bälte när terminen är slut.


När ska man köpa skydd?
Från och med gruppen "Chudan Röd", så behöver man köpa in de skydd behövs för att kunna vara med och fightas. Vi brukar börja fightas någon månad in på terminen.


Kan man köpa begagnat?
Ja det går jättebra. Kolla på vår hemsida hur dräkterna och Kyokushinmärket ser ut så det blir rätt stil. Man kan även köpa en helt vit dräkt och sy på ett märke.


Vart vänder man sig med olika frågor?
Gå med i Facebookgruppen SSKK karate och ställ din fråga direkt i forumet så är det alltid någon som svarar dig. Här kan man även berätta om man tex har en dräkt som man vill sälja eller önskar köpa.


Så här funkar det att anmäla:

Om du klickar på anmälningslänken nedan så kommer du till vårt bokningssystem som heter Sportadmin.

Där anmäler du dig och får fyra val:
-swish
-Kortbetalning
-Faktura
-Faktura Delbetalning

Välj helst swish eller kortbetalning, då kommer du att få ett mail med en avisering på beloppet. Det är ingen faktura, utan du kan först provträna och efter 7 dagar bestämmer du dig om du vill fortsätta och då betalar du för att garantera din plats. Om du inte vill fortsätta så klickar du i rutan att du inte vill bli medlem.